na-2013

Zie hier een staaltje vakmanschap en moederliefde: Nelima en haar broertje 1,5 maand later (zie het Nieuws met foto's uit maart jl. hieronder).
Chapeau voor Pita van Noah's Ark die dit karwei met haar liefde en zorg dag en nacht (!) heeft volbracht!

En herken je ze? Dit zijn Robin en Nelima (rechts), zien ze er niet prachtig uit!<br/>Nelima woog op deze foto op 50gr na 7 kilo. Geweldig hè?!En herken je ze? Dit zijn Robin en Nelima (rechts), zien ze er niet prachtig uit!
Nelima woog op deze foto op 50gr na 7 kilo. Geweldig hè?!

Het kindertehuis Noah's Ark vangt baby's op die door hun ouders te vondeling zijn gelegd of waarvan de moeder bij de geboorte gestorven is. In het laatste geval blijft het kind contact houden met de vader en zal hij/zij op de daarvoor afgesproken leeftijd teruggaan naar het ouderlijk huis.

Vaak zijn de gevallen van kinderen die gevonden zijn langs de kant van de weg, op een vuilnishoop, in een pit-latrine bijzonder schrijnend, maar in het geval van kleine Nelima en haar broertje Robin is er sprake van een overtreffende trap.
Beide kinderen zijn achtergelaten door hun moeder en haar nieuwe vriend, die haar kinderen uit een vorige relatie niet wilde accepteren. De oma zou voor hun zorgen, maar heeft dit niet gedaan.

Grote vragende oogjes kijken je aan.....Grote vragende oogjes kijken je aan.....Iedere 2 uur krijgt Nelima 45cc.Iedere 2 uur krijgt Nelima 45cc.

Het kleine ventje Robin van 2,5 jaar lijkt niet ouder dan 1 jaar, maar zijn zusje Nelima is met haar 1,5 jaar nog maar 4,5 kg(!) zwaar. Pita, de liefste moeder in Uganda, heeft haar in haar hart en armen gesloten en er is nu na 14 dagen alle hoop dat Nelima dit gaat overleven. Met hele kleine beetjes speciale voeding (aanvankelijk 45 cl) wordt ze iedere 2 uur gevoed. Ze wil dolgraag meer, maar dat zouden haar hartje en andere organen niet kunnen verdragen. Dag en nacht is Pita iedere 2 uur druk met dit kleine meisje, die geen seconde van haar zijde wijkt. Ze lijkt alleen Pita te vertrouwen en geeft haar en Piet inmiddels, als dank, een gulle lach. Iedereen die om haar heen staat en stond houdt het niet droog als je dit vertrouwen van nabij mag gadeslaan.

We wensen kleine Nelima en haar broertje veel gezondheid en geluk in de toekomst en we bedanken - nogmaals - Piet en Pita voor hun warmte en trouw naar deze in de steek gelaten kinderen!

NelimaNelimaZo mager.....Zo mager.....

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven