Geen teams van Stichting HUG naar Uganda vanwege Covid19

Namens het bestuur van Stichting Help Uganda (HUG) is er helaas vanwege Corona nu al een jaar geen tandheelkundig team naar Uganda geweest.
In normale situaties gaan we 2x 2 weken naar het kindertehuis Noah’s Ark en 1x 2 weken naar de sloppenwijken nabij Jinja.
We maken ons ernstig zorgen over de mondgezondheid van de kinderen en we hopen dat we, zodra de scholen in Uganda open gaan, een lokaal team kunnen sturen om poetsinstructies (incl tandenborstel en tandpasta) te geven aan de 6000 kinderen die we ieder jaar zien.

na-2011

Binnen de muren van Noah's Ark is altijd beweging, voortgang en ontwikkeling. Naast de bouw van een middelbare school en het voltooien van een serie tilapia-vijvers, wordt er naarstig gewerkt aan de bouw van de boerderij en gespaard voor nieuwe dieren en last but not least is er tijdens onze werkweek begonnen aan de bouw van een Tandheelkundige praktijk, gesponsord en ingericht door Stichting Help UGanda (HUG).

Pita geeft een nieuw kindje de moederliefde  die het zo gemist heeft.Pita geeft een nieuw kindje de moederliefde die het zo gemist heeft.Blije aunties.Blije aunties.

Een van de vele baby's van Noah´s Ark.Een van de vele baby's van Noah´s Ark.Onze estates op het terrein van Noah´s Ark.Onze estates op het terrein van Noah´s Ark.

Ook dit jaar streken we met ons team vrijwilligers neer in een van de heerlijke estates (huisjes) om van daaruit alle projecten te bezoeken die binnen Stichting Help UGanda (HUG) opgenomen zijn.

In de 2e week bezette Stichting HUG 2 estates vanwege de komst van het tandheelkundig team. Zij controleerden, behandelden (zonodig) tandheelkundig alle kinderen van het kindertehuis, de kinderen van de New Horizon-Primary School én de mensen uit de village. Complete scholen kwamen in pick-uptrucks en VW-bussen aan met kinderen met pijnklachten.

Ook de kinderen van kindertehuis KAYDA uit Kampala en de kinderen van de invalideschool Sure Prospect Institute lieten zich door onze tandartsen op het terrein van Noah's Ark behandelen. Ieder ging blij weg met een speeltje of een sieraadje, verlost van die nare kiespijn die hen al zo lang uit hun slaap hield.

Tandartsen aan het werk bij Noah´s Ark.Tandartsen aan het werk bij Noah´s Ark.Tandartsen aan het werk bij Noah´s Ark.Tandartsen aan het werk bij Noah´s Ark.