Net als iedere ochtend werd ook vandaag de hele praktijk, voor aanvang van de behandelingen, grondig gepoetst.
De 1e patiënt gaf al meteen een hoopvolle start van de dag: een 3 jarig peutertje die zich zonder verdoving liet behandelen zonder een kik te geven.
Ook het gebit van dr. Tamar werd weer ok bevonden.

praktijk poetsen kleinIedere morgen wordt de praktijk flink gepoetst.behandeling met verdoving kleinBehandeling 3-jarige zonder verdovingdr tamar controle kleinDr. Tamar kwam voor een controle

De ochtend werd gevuld met 6 controles, 15 vullingen en 6 extracties met flinke ontstekingen (zie foto).
Uiteindelijk 1 kindje niet kunnen behandelen, omdat ze té bang was.

ontsteking kleinOntstekingrustmomentje kleinEven in een rustmomentje met een dappere peuter

De middag was bestemd voor leerlingen van de senior-school, die van de villages komen. Deze kinderen hebben ernstige caviteiten.
Eén leerling had een zgn lingua geografica (landkaarttong), waar de artsen van het medisch centrum zelfs even hun spreekuur voor in de steek lieten.
Uiteindelijk 10 restauraties gedaan en 3 pijnklachten behandeld.

landschapstong kleinLingua geografica (landkaarttong)blij met tanden zonder gaatjes kleinBlij met zijn gave tanden zonder gaatjes


trays voor morgen kleinTrays voor morgenspelletjes op telefoon kleinSpelletjes op Ina's telefoonIJverige Sheila (13 jaar) heeft alle instrumenten gewassen en gesorteerd, terwijl haar leeftijdgenootje Margret de behandeltrays voor morgen klaarmaakt.

Als de 'assistentes/en' even moeten wachten tijdens een behandeling mogen ze op Ina's telefoon spelletjes spelen. Hoe leuk is dat voor deze kinderen die geen mobieltje hebben?!

.
Module BgMax heeft geen inhoud
Naar boven